En huskatalog som startade en husdröm

När jag är hemma i Sverige i mer än en vecka brukar jag passa på att träffa mina vänner.  Många har flyttat från vår hemort så det brukar bli några små roadtrips varje år. Nu i helgen var jag i Göteborg och hälsade på min äldsta barndomsvän, Emelie och hennes familj. De bor mitt inne i stan i en fin sekelskiftslägenhet, helt perfekt läge om du frågar mig. Nära till restauranger, butiker och uteliv.

Sist jag pratade med Emelie berättade hon att de har börjat fungera på att flytta till hus. Emelie och hennes man har en son på fyra år och ska nu i juni få en liten bebis, så jag förstår dem. Det börjar bli trångt i lägenheten och de längtar efter ett hus med en liten tomt att kunna släppa ut barnen på.

När jag var hos dem i helgen satt vi länge och tittade i huskaskataloger de hade beställt. Det är verkligen genomarbetade och snygga kataloger, eller rättare sagt böcker som husföretagen skickar ut. Fullproppade med inspiration, tips och idéer och berättelser om familjer som byggt hus. Ända sedan jag flyttade ifrån mitt barndomshem på landet som 19-åring så har jag trott att jag alltid kommer att bo i stan. Mitt i city, mitt i stadspulsen. Men när vi satt och tittade i huskatalogerna kände jag en stark längtan att få bo i hus igen. Vakna upp på morgonen och öppna dörrarna ut till altanen och trädgården och höra fåglarna istället för sirener och trafik. Just nu älskar jag att bo i New York men jag tror att när jag flyttar hemåt igen och förhoppningsvis skaffar familj kommer det att kännas annorlunda. Jag kommer då säkert att vilja bo lite utanför stan, i ett hus, gärna som jag fått vara med och bygga själv.

Jag skulle nog ha svårt att välja vilken typ utav hus jag skulle vilja bygga, det finns ju så många stilar. Lantligt, New England, modern funkis, sekelskifte och så vidare. Jag fastnade för en villa i en huskatalog. Ett modernt enplanshus med liggande träpanel. Stora fönsterpartier och öppen planlösning.

Kanske var det de underbara bilderna i huskatalogen som påverkade mig, för nu har jag helt plötsligt fått en husdröm att fantisera om.

4 thoughts on “En huskatalog som startade en husdröm

  1. Thanks for the good article, I hope you continue to work as well.Спаситель на продажу

  2. After I originally left a comment I appear to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on each time a comment is added I receive four emails with the exact same comment. Is there a means you are able to remove me from that service? Thank you!} אתר שלנו

  3. An interesting discussion is definitely worth comment. I think that you should publish more about this topic, it may not be a taboo subject but generally people do not talk about such topics. To the next! Cheers!!} לאתר לחץ כאן

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *