Min SEO-byrå ger inga resultat: En guide till handling

SEO-byrå

Att investera i en SEO-byrå kan vara ett klokt beslut för att förbättra din webbplats synlighet och öka din online-närvaro. Men precis som med alla samarbeten kan det hända att du hamnar i en situation där du inte ser de resultat du önskar. Om du känner att din nuvarande SEO-byrå inte levererar vad de lovat, behöver du inte ge upp hoppet. Här är en guide med konkreta steg du kan ta för att ta itu med situationen:

1. Identifiera problemet:

Det första steget är att objektivt bedöma situationen. Vilka resultat hade du förväntat dig och vad har du uppnått hittills? Gå igenom din ursprungliga överenskommelse med SEO-byrån och se till att du har en tydlig bild av de KPI:er (Key Performance Indicators) som ni kom överens om att spåra.

2. Kommunicera med din SEO-byrå:

Det är avgörande att du har en öppen och ärlig kommunikation med din SEO-byrå. Schemalägg ett möte med dem för att diskutera dina farhågor och be om en detaljerad rapport över deras arbete. Var tydlig med dina förväntningar och be dem om en förklaring till de uteblivna resultaten.

3. Granska deras strategi:

Under mötet bör du be om en detaljerad genomgång av din SEO-strategi. Fråga dig själv:

 • Är strategin anpassad till dina specifika mål och målgrupp?
 • Använder de relevanta SEO-tekniker och beprövade metoder?
 • Har de en tydlig plan för att hantera tekniska aspekter av din webbplats, som laddningstid och mobilanpassning?
 • Spårar de regelbundet relevanta KPI:er och analyserar data för att mäta effekten av deras arbete?

4. Begär transparens:

Du har rätt att kräva transparens från din SEO-byrå. Be dem om:

 • En detaljerad rapport över allt arbete de har utfört för din webbplats.
 • Tillgång till de verktyg och plattformar de använder för SEO-analys.
 • Insikter i hur de hanterar backlänkar och innehållsskapande.

5. Utvärdera alternativen:

Om du inte är nöjd med din nuvarande SEO-byrås arbete kan det vara dags att utforska andra alternativ. Be om rekommendationer från kollegor eller branschexperter. Läs recensioner av olika SEO-byråer online och jämför deras tjänster och priser.

6. Överväg att byta byrå:

Att byta SEO-byrå kan kännas skrämmande, men det kan vara nödvändigt för att uppnå dina mål. Om du har provat allt ovan och fortfarande inte ser önskvärda resultat, kan det vara dags att gå vidare till en byrå som kan leverera på dina förväntningar.

Tips vid val av ny SEO-byrå:

 • Välj en byrå med relevant erfarenhet och bevisade resultat.
 • Se till att de har en tydlig kommunikationsstil och är tillgängliga för dina frågor.
 • Begär referenser från tidigare kunder.
 • Få skriftliga offerter och jämför priser och tjänster.

Kom ihåg: Att hitta rätt SEO-byrå kräver tid och research. Att investera i en bra byrå kan ge dig ovärderlig support och ge din webbplats den skjuts den behöver för att nå framgång i den digitala världen.

Här är några resurser som kan vara till hjälp:

SEO-byråer kan vara en ovärderlig resurs för att förbättra din webbplats synlighet och online-närvaro. Men det är viktigt att välja rätt byrå och ha en tydlig kommunikation för att säkerställa att du uppnår dina mål.

**Genom att följa stegen i denna guide kan du ta itu med en situation där din nuvarande SEO-byrå

Comments are closed.